Mijn eerste blog: hulp gevraagd!

Ik ben Maria Franzi Föllmi en ben Kindertherapeut en Regressie- en Reïncarnatietherapeut.

Schreiben-116268_original_R_by_Franzi_pixelio.de_-730x484Ik wil graag en blog schrijven over kinderen en jongeren. Maar waarom over kinderen en jongeren? Allereerst omdat ik zelf ook moeder van drie kinderen ben en omdat ik als juf een aantal jaren voor de klas op een basisschool heb gestaan. Door het therapeutisch werken met volwassenen heb ik me verder gerealiseerd hoe belangrijk jeugdervaringen zijn voor het hebben van een liefdevol, harmonieus, gezond en succesvol leven.  Uit dit besef is ook mijn motivatie ontstaan om therapeutisch te gaan werken met kinderen en jongeren. Het is immers “efficiënter” om blokkades, beperkende overtuigingen, angsten enz. vanaf het begin aan te pakken, om zo hun negatieve uitwerking zo veel mogelijk te beperken.

Iedere ouder en opvoeder wil het allerbeste voor zijn kind(eren). Maar hoe doe je het? En  als het niet zo goed gaat met je kind wat kun je doen? Hoe kan je bepaalde (faal)angsten of fobieën ontkrachten? Hoe ga je met specifiek (ongewenst) gedrag om? Hoe kan je jouw kind helpen bij het verwerken van een scheiding of het overlijden van een dierbare? Op welke manier kan je jouw kind echt ondersteunen in het ontwikkelen van zijn/haar talenten?

Vraagtekens2In deze blog wil ik ruimte geven aan deze  en soortgelijke vragen over de ontwikkeling, het gedrag en de opvoeding van kinderen. Dit met als doel waardevolle discussies over een bepaald onderwerp te starten, kennis en vaardigheden te delen, informatie te verstrekken, tips en adviezen te geven en te verwijzen naar interessante web pagina’s, boeken, artikelen etc.

Mijn vraag aan jou is dus:

Welk thema interesseert je het meest?  Waar heb je de meeste vragen over? Waar loop je tegen aan in het opvoeden van je kinderen? Wat is je grootste uitdaging? Wat is je grootste zorg?

Zet jouw suggestie of je vragen in het reactie veld onder deze blog en ik ga ermee aan de slag! Alvast bedankt voor je hulp!

Ken jij anderen die net als jij vragen hebben over kinderen en jongeren? Deel deze blog met ze en laat ook hen hun vragen stellen. Hoe meer vragen, hoe meer antwoorden, hoe meer plezier met en voor je kind!

Follow me!

4 gedachten over “Mijn eerste blog: hulp gevraagd!

 1. Maria van harte gefeliciteerd met het zijn van kindertherapeute!! Een geweldig mooie kunstvorm om dit te mogen en kunnen uitvoeren!! Ik denk dat dit helemaal bij je past!!
  Ook belangrijk voor mij om dit te weten, aangezien ik nog wel eens kinderen heb op school waar ik goede begeleiding voor zoek.
  Wat mogelijk een leuk thema is: hoe communiceer ik met (mijn) kinderen? Dit kan natuurlijk veel breder worden gesteld. Welke vaardigheden zijn ervoor nodig om te begrijpen wat er in het kind omgaat? Gedrag is een gevolg van……
  Door het stellen van de juiste vragen (dit is zeer lastig, welke zijn dat en hoe stel ik ze en wat hoor ik dan precies, begrijp ik wat het kind bedoelt?? etc….) krijg ik mogelijk meer begrip en inzicht in hoe het kind zich gedraagt.
  Nou dit is even mijn reactie, misschien kun je hier iets mee?
  Groeten Joke

  • Beste Joke,
   Bedankt voor je enthousiasme en je suggestie! Communicatie met kinderen is zeker een boeiend thema en ik zal er zeker aandacht aan besteden. Heb je een bepaalde leeftijdscategorie in gedachten?
   Warme groet, Maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *